Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

С близо 30 млн. лева ремонтират пречиствателната станция на София

Дадоха официален старт на ремонта на Софийската пречиствателната станция за отпадни води в село Кубратово. Строителните работи се финансират по програма ИСПА.

Ремонтът на пречиствателната станция, е част от "Интегриран проект за водния сектор на град София" и се съфинансира от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и българското правителство. За строителните работи са предвидени 29 980 600 евро.

Парите ще бъдат вложени за строително-ремонтни работи по реконструкцията на първичните и вторичните утаители на станцията, изграждането на трето стъпало за отстраняване на азот и фосфор от отпадните води и строеж на канализационна помпена станция и напорен тръбопровод за отпадни води в район "Нови Искър" на община София. Очаква се строителните работи да приключат предсрочно до края на 2010 година. Изпълнението на проекта се управлява от Министерството на околната среда и водите, бенефициент е община София.

В рамките на Финансовия меморандум по ИСПА съвместно с ЕИБ се финансират още реконструкция на ВиК мрежата и изграждане на пречиствателни станции за питейни води на обща стойност 58 500 000 евро. След приключване на работите по интегрирания проект за водния сектор на София ще се осигури отвеждане на отпадните води от още 342 000 жители, които в момента се заустват директно във водни обекти на територията на община София.

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии