Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Руски инвеститори ще изграждат курортен град в Южна Франция
Инвеститори от Русия  са с намерение да инвестират над 200 милиона евро в изграждането на курортен град в Южна Франция, за целта вече са придобили 400 хектара земя на 70 км от Ница, пише вестник "Ведомости".

Сергей Безбородов, президент на компанията Q-TEC, разказва пред изданието, че група от руски инвеститори са закупили от гражданин на Франция, около 400 хектара земя в Ла Chaume.
 

Според Безбородов, неговата компания се е включила в проекта, по покана на финансиста Владимир Сиротино, който представлява интересите на новите собственици на земята. Сиротино потвърждава това, но отказва да разкрие кои са инвеститорите и кой им е продал земята. По неговите думи инвеститорите са петима и не са само от Русия.


Според Безбородов, те живеят в Русия но не се занимават със строителство.


Източник близък до проекта обяснил на изданието, че в момент на криза участието в подобен проект е рисковано и това е една от причините, поради които инвеститорите искат да останат инкогнито до началото на проекта.
 

Според вестника, компанията Q-TEC ще разработи проекта, като концепцията за развитие  е дело на  френския архитект Жан-Мишел Вилмот.

Изданието отбелязва, че сега тази територия е природен резерват с няколко неголеми постройки от XVII век, а новите собственици планират да създадат уединен курорт, с цел да се привличат състоятелни хора.
 

Проектът преди две седмици беше показан на местните власти, каза кметът на Антрево (бъдещият курорт е на 8 км. от населеното място) Кристиан Гати. Той добави, че туристическият обект още няма разрешение от властите. Подготвянето на документите ще отнеме 6 месеца, смята Сиротино.
 

Вестникът съобщава, че ще бъдат застроени 120 хектара, които ще са разделени на отделни зони за строителство. В една от най-отдалечените точки на парцела, ще бъде изграден бутиков хотел с 50-70 стаи. По склоновете на планината ще бъдат построени луксозни вили, като всяка от тях ще се продава на цена от 5 милиона евро. Ще се изгради и малко градче от 100 апартамента, като цените им ще са в рамките на около 1 милион евро. Предвижда се също построяването на ферма за елитни коне, обсерватория и Спа център.
 

Квадратурата на всички недвижими имоти ще е общо около 100 хиляди квадратни метра.
 

Безбородов оценява инвестицията в проекта на минимум 200 милиона евро. Според него строителството на курортното градче ще продължи приблизително 7 години.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии