Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Рибната борса във Варна остава затворена


Всеки, който позволи отварянето на т.нар. Рибна борса във Варна, преди да бъде приведена в съответствие със санитарните изисквания ще понесе санкции. Това заяви министърът на Земеделието и храните Мирослав Найденов.

Рибната борса във Варна, която се намира на Колхозния пазар беше затворена в началото на годината заради лоша хигиена, тютюнопушене в обекта, липса на работно облекло, лоша вентилация и маси, неотговарящи на изискванията. В понеделник от общинската фирма "Пазари"-Варна обявиха, че борсата ще заработи на тяхна отговорност, тъй като много търговци започнали да продават рибата направо от багажниците на колите си или от каси, поставени на земята.

"Без да са изпълнени предписанията за хигиената и подходящото оборудване на борсата, борсата няма да бъде открита, беше категоричен Найденов. Държавата има инструментариума да се справи с подобни своеволия", каза още той. От изявлението му се разбира, че не става дума за тенденциозна принудителна мярка, а за единственият начин Рибният пазар да бъде приведен в състояние, отговарящо на европейските стандарти. Според министър Найденов предписания за хигиената на борсата са направени още през 2001 година, но за изпълнението им до момента не е направено абсолютно нищо.

"Инвестицията в инфраструктура, която ще позволи предлагането на риба в по-добри условия, а не като на азиатски пазар съвсем не е толкова голяма, каза министър Мирослай Найденов. При посещението ми там през ноември не видях нищо друго освен престилките, което да отговаря на изискванията. Освен това се надявам те да се слагат, не само когато идва министърът", добави още той. Министърът уточни, че в страната били затворени и борси за месо и зеленчуци.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии