Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Ресторант около дървото в Манхатън

 

Ресторант Tartinery Nolita е френско бистро, намира се в Манхатън (Ню Йорк). За него е характерна пленителната атмосфера, леката тайнственост и скритите значения. Интериорът на заведението е проектиран от американския дизайнер Мишел Абоуд (Michel Abboud) от базираното в Ню Йорк архитектурно студио SOMA Arhitects. Заведението е разположено по периметъра на атриум на две нива. Кулминацията е живорастящо дърво, намиращо се в средата но помещението, чието стъбло преминава през центъра на една от масите.

 

 

Исконната манхатънска естетика, тук е разработена, като един еклектичен микс от търговски помещения, модерни съоръжения и елегантен интериор.

 

 

Мекото осветление и дървената мебел с нюанси на кафе, създават атмосфера на спокоен лукс, а оригиналните, но не и "крещящи" акценти, приложени в отделните детайли, придават значение на пространствения обем.

 

 

Живото дърво, разположен в центъра на помещението, което е на две нива, символизира живота и е знаков елемент от интериора на заведението, който сякаш подканя за почивка, уморените „пътници” от динамичния мегаполис.

 

 

Тази обстановка сякаш зове, по всяко време на годината, хората да се потопят в атмосферата на закритото бистро, разположено във вътрешния двор на стария квартал.

 

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии