Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Първият вестник за имоти на руски тръгна от Варна

Преди 10 години издадохме бр. 1 на вестник Недвижимость в Болгарии, но тогава явно изпреварихме събитията, защото БУМ-ът на "руския купувач" е чак днес - след 10 години.


Днес цялото Черноморие е засипано с надписи "недвижимость". Всички се оглеждат за руснаци с пълни портфейли. Излизат нови списания на руски, вестници се раздават къде ли не, карти...Целта е ясна: Руският купувач!


Руският купувач усеща, че е преследван и желан и разгръща желанията си широко за екстри на възможно най-ниска цена. Естествено - зажаднялият за слънце и море гражданин на хладната Русия търси апартамент възможно най-близо до морето, с най-необятна гледка и най-висок лукс.


Повечето имоти се купуват като инвестиция - да се ползват месец-два в годината вместо хотел - с тенденция ако излезе по-добро предложение да продадат. Но истината е, че руснаците, които избират България се сприятеляват за дълъг период. 

Имотът във Варна е и за всеки случай. Колкото и да сме недоволни от нашите управляващи - Европа ни държи с желязна ръка и вървим по някакъв път. За руснаците Европа е желано място, а България е единствената Европа, в която почти всички разбират руската реч. Не, че повечето руснаци не говорят английски, но друго си е да извикаш една шопска салата на българо/руски и да обсъдиш с шофьора на таксито ежедневните проблеми - на близък като манталитет стил на общуване.


Със сигурност руснаците ще продължат да идват и ще купуват имоти във Варна - за тях ние сме близкия квартал :)


Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии