Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Промениха проекта на изкуствените острови с формата на Испания и Франция край Дубай


Дружеството Selekt Group което ще строи изкуствени острови във формата на Франция и Испания, които ще са част от изкуствения архипелаг The World ( "Светът"), край бреговете на  Дубай, реши да промени  проекта, като броят на предвидените жилища на изкуствените острови ще бъде намален с   40%. Тази новина бе съобщена от електронното издание на арабския бизнес, цитирано от   Асошиейтед прес. 

 

”Ние трябва да се приспособим към   настоящите пазарни условия. Жилищното строителство, разбира се, ще бъде по-малко, но това не означава, че проектът  ще стане по- хубав. Къщите няма да стоят близо една до друга и с комуналните услуги ще бъде по-лесно" - заяви председателят на Selekt Group Райхал Аслан.

 

Той допълни, че това решение се дължи и на по-ниското  търсенето от страна  на купувачите.

 

Проектът за островите  във формата на  Испания и Франция стартира през 2008 г. и е по-известен като Acquitainia. По това време един проект  за остров се оценяваше на 1,49 милиарда долара. Било е планирано, че  на островите ще бъдат построени  816 жилища и луксозен хотел с 75 стаи.

 

Изкуственият архипелаг „Светът” е  разположен на 4 км от бреговете на Дубай (Обединени арабски емирства). Архипелаг се състои от 300 изкуствени острови в диапазон от 2,3 хектара на 8,3 хектара и копира  формата на континентите  на Земята. Официално проектът беше представен през 2003 г., а създаването на насипните острови в него  завърши в началото на 2008 г. Всички острови на архипелага са продадени на частни лица  и са за  жилищно строителство.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии