Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Производствени и логистични сгради 2010: Пайплайф завод, град Ботевград

 

 

инвеститор:
Пайплайф България ЕООД

 

архитект:
Бейтс България

 

изпълнител:
ТМП – Техномашпрогрес

 

конструктор:
инж. Красимир Кърпаров

 

адрес:
Ботевград

         

 

Пайплайф има удоволствието да представи на Вашето внимание своя нов завод в Ботевград.

 

Заводът е 30 поред в историята на компанията. Като дъщерна фирма на два големи концерна – Wienerberger и Solovay, ние от Пайплайф сме възприели добрите традиции на компании с утвърдено място на международния пазар.

 

Идеята за инвестиране в завод именно в България идва от факта, че ние сме център на Балканите и евентуално производство у нас би покрило нуждите на пазара в Северна Гърция, част от Турция, Сърбия и Македония и Южна Румъния.

 

Пред Пайплайф съществуваха две алтернативи:

 

Да построи съвсем нов завод, започвайки на зелено;

 

или

 

Да закупи парцел със съществуващи постройки и да ги реновира и пригоди към нуждите на производството;

 

Пайплайф избра втория вариант, защото ние, служителите на фирмата, оценяваме значението на това да вдъхнеш живот на една пустееща постройка, да има хора отново там, където преди години са работили нашите бащи. Значение оказа също и фактът, че постройките, които закупихме, макар и доста стари, предлагаха много простор.

 

Новият завод на Пайплайф е разположен в град Ботевград, който може да се похвали с развитата си индустрия. Заводът се разпростира на 89 050 м2, върху които има изградено едно производствено хале, административна сграда, отдел за ръчно производство на канализационни ревизионни шахти от полипропилен, както и собствените зелени площи. Открива се и невероятна гледка към Стара планина.

 

Реконструкцията на съществуващата сграда се изразява в изпълнение на ново покривно покритие и стенно ограждане, реализирани чрез полиуретанови панели. Предвидено е покривно осветление през ивици от прозрачни полиестерни панели. На фасадите са изпълнени различни видове отвори за врати и прозорци, съобразени с технологичните изисквания към производството. Фасадите са решени с форма, следваща наклоните на конструкцията на сградата и оформящи изразено четирикорабно хале. Цветовото решение е в сиво и синьо, в съответствие с фирмените цветове на „Пайплайф”.

 

Производственото хале е обособено на три зони – производствена, складова и обслужваща с технически помещения. Те са разделени с брандмауери. Проектантът на обекта е фирма „Бейтс България” ЕООД, които съвместно с изпълнителя „Техномашпрогрес” ООД направиха идеята „завод в Ботевград” реалност.
Заводът съчетава в себе си високи технологии, отлични условия на труд за своите работници, приятна атмосфера за почивка на служителите от администрацията и огромно икономическо значение за Ботевград и региона.

 

Производството на тръбите за канализационни системи от полипропилен тип Pragma, се характеризира със следните специфични особености:
Произвежданите тръби са от ново поколение - с ниско тегло, което спестява енергия за производството им и щади находищата на суров петрол, който е първоизточникът на суровината полипропилен;

 

Производството е високо автоматизирано с минимална намеса на човешкия фактор, което свежда и грешките до минимум;

 

Най-големият плюс при производството на тръби от полипропилен е фактът, че то е безотпадно – всички суровини се рециклират на 100 %, като в природата – нито в атмосферата, нито в почвата – се изхвърлят вредни за живите организми вещества;

 

Можем с гордост да обявим, че производството ни се разширява чрез внедряването на 4 нови производствени линии, които ще заработят през Март 2011.

 

Като Инвеститор Клас А, Пайплайф може да се похвали с вниманието на множество институции. Присъствието ни в Ботевград е сигурна заявка за развитие на града и региона.

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии