Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Повече от един милион американци могат да загубят домовете си през 2011 г.Това ще бъде най-големия брой конфискации на жилища заради дългове за цялото време на кризата. Освен това, заради отчуждените имоти пазарът на жилища в САЩ е доста ще се насити, а това може да доведе до понижаване на цените на имотите с 5%.

 

Настоящата година ще бъде върхова от гледна точка на отчуждаване на имоти. В страната ще бъдат иззети жилищата на около 1,2 милиона домакинства. Новината бе съобщена от Асошиейтед прес, позовавайки се на компания RealtyTrac Inc, която следи броя на уведомителните писма от страна на банките за просрочени плащания и информацията за организиране на търгове за разпродажба на иззети имоти.
 

 

Преди два месеца в списъка на длъжниците, са фигурирали имената на около пет милиона кредитополучатели. Експерти твърдят, че през 2011 г., все повече американци няма да си плащат кредитите, причината ще е не толкова загубата на работа, а факта, че техните кредити вече надвишават стойността на къщите, в която живеят.
 

 

Единствената надежда за собствениците на жилища продължава да бъде намаляването на ипотечните лихви, съобщи миналата седмица агенция "Фреди Мак". Ипотечната лихва, за 30 годишен кредит е намаляла от 4,77% до 4,71%. Лихвата по 15-годишен кредит намалява от 4,13% до 4,08%. Намаление е довело до голям брой рефинансиране на вече взети заеми.
 

 

През септември 2010 г., банките временно спряха своите действия  по отнемане собствеността на неизрядните кредитополучатели. Но сега вече повечето финансови институции  са подновили процедурите по отчуждаване. Последиците от това, ще се усетят на имотния пазар още през първото тримесечие на настоящата година. 
 

 

Сериозно засегнатите щати, в които преди имаше най-голям строителен бум вече са претърпели най-лошото. Това са Невада, Аризона, Флорида и Калифорния, както и Мичиган и Илинойс, сега изживяват тежката рецесия. Пет от тези щати (с изключение на Невада), бяха рекордьори по ипотечни длъжници през 2010 г. Там бяха регистрирани половината от всички собственици с просрочени плащания по ипотеките.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии