Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Пет големи банки разследвани: UBS, Бенк ъф Америка, Ситигруп, Барклис, Западна Ландесбанке

 Банките в България продължавата да притискат своите клиенти с високи лихви, частни съдия изпълнители и тормоз по телефона. 

По свое усмотрение определят нивото на така нареченият: СБР - Стойност на Банковия Ресурс. Просточко обяснено - това е цената, на която оценяват стойността на парите, които ни дават.

 

Или ако приемем, че инфлацията е определено число, риска е друго число и така банката сама определя, че стойността на банковия ресурс е например 5 %. И върху тези 5 % се надгражда лихва от още 5 % - така кредита ви става 10 %.


Понеже в останалите държави регулаторните органи не си затварят очите, а следят какви ги вършат банките - пет големи, международни банки се разследват за манипулиране на ЛИБОР:

→ UBS

→ Бенк ъф Америка

→ Ситигруп и Барклис вече са получили призовки

→ Западна Ландесбанкен - от немската банка - твърдят, че още не са получили призовки.


Изброените банки са разледвани от регулаторите на САЩ, Великобритания и Япония за това, че между 2006 и 2008 г. – в разгара на финансовата криза – е възможно да са манипулирали ЛИБОР-а - лондонския междубанков индекс. 
 
 
Според Уикипедия: LIBOR (съкращение от London Interbank Offered Rate) е усреднен лихвен процент, отразяващ лихвите, по които банките предлагат негарантирани заеми на лондонския междубанков пазар. Той се използва като референтен курс за определяне лихвата при различни банкови операции.


Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии