Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

От следващата седмица започва пълненето на големите дупки по пътищата

От идната седмица започва изпълнението на програма за запълване на най-големите дупки по пътната мрежа на България на стойност 21 млн. лева, съобщи пред медиите министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който участва във форум за зеленото строителство.

 

Строителният министър заяви, че е бил запазен резерв, който сега ще бъде използван.

 

Сред най-проблемните дупки той посочи тези по пътните участъци край Ямбол, Ришкия проход, Юндола.

 

Той съобщи, че в областните пътни управления са подготвени списъци с обектите, които спешно се нуждаят от ремонт.

 

Министър Плевнелиев поясни, че за отстраняването на всички дупки по пътищата са необходими около 120 – 130 милиона лева. А със наличните пари в момента ще бъдат запълнени най-драматичните кратери по пътищата.
Тоя уточни, че с тези пари няма да се рехабилитира изцяло пътната мрежа, а просто за пореден път ще се запълнят дупките.

 

Министърът посочи, че пари за зимното почистване до края на годината и през 2011 г., има. До края на годината има 30-35 млн. лева за зимно почистване, ако ни потрябват, заяви той и подчерта, че през 2011 г., пътната агенция ще разполага с около 120 - 130 млн. лева за текущи ремонти и поддръжка на пътищата.

 

Плевнелиев съобщи още, че договорите за почистване на пътищата са намалени от 100 на 30. Те са за четири години и предвиждат сериозни неустойки при несвършена работа.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии