Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

От 100 млн.лева преведени за разплащане с бизнеса, 40% са за строителните фирми

Ще бъде изработен механизъм, по който да се изчистят най-тежките казуси относно задълженията на държавата към бизнеса. За това се договориха участниците в срещата за обсъждане на механизма през Българската банка за развитие. Ще бъде търсена възможност и за разплащане на задълженията на общините към строителните фирми, които са на стойност около 120 млн. лв.

 

Исканията на стойност 57 315 212 лв. за изпълнени поръчки в сферата на строителството са постъпили в Българската банка за развитие. От тях 37 074 242 лв. вече са разплатени. Общо разплатените задължения чрез банката са на стойност около 99 млн. лв.

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е издало 31 удостоверения за 30 млн. лв. съобщи министър Плевнелиев по време на срещата. В момента се обработват 39 заявления на стойност 5,1 млн. лв., а две са чакащите на стойност 3,7 млн. лв., каза още министър Плевнелиев.

 

В срещата за обсъждане на механизма за разплащане на задълженията на държавата към бизнеса чрез Българската банка за развитие и срещаните проблеми в този процес, участваха представители на Министерството на финансите, Българската банка за развитие, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Камарата на строителите.
 

Източник: МРРБ.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии