Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Оригиналното кресло – гнездо Nest

 

Хората понякога завиждаме на птиците, защото те могат да летят, където искат и когато искат, чувстват вятъра в крилете си и гледат от високо нашия малък беззащитен свят. Дори бихме се отказали от нашите уютни жилища, за да бъдем птички и да живеем в гнездо под някой навес или в клоните на някое дърво. Но нека не се натъжаваме. Оказва се, че можем да се чувстваме като птиците и без да се лишаваме от домашния уют. Дизайнерът на име Миша Кан (Misha Kahn), известен със своите странни проекти е създал невероято кресло – гнездо, наречено Nest (гнездо).

 

Оригиналното, но много странно кресло може да се опише с фразата „не мога да повярвам, че това което виждам съществува”. Изумителен люлеещ се стол, точно това представлява Nest. Рамката на това „гнездо” е отрупана с какво би не. Като се започне от чорапи и чорапогащници и се стигне до полиетиленови торбички. 

 

 

 

 

Между другото, телената рамка на креслото е направена така, че възможно най-много да прилича на клоните на дърветата. В това можете да се убедите, ако „изкормите” или да го кажем по-нежно, ако „съблечете” „гнездото”.

 

Трудно е да се каже дали този необикновен стол-гнездо ще бъде търсен, дори от любителите на играта криеница, а да не говорим за почитателите на  традиционните мебели или на модния сега минимализъм. Но, едно е ясно: не се налага повече да завиждате на птиците.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии