Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Определиха най-добрият небостъргач на 2009 година

Небостъргачът "Аква" в град Чикаго-САЩ, висок 250 метра, е определен за най-добър небостъргач на 2009 година. Признанието идва от немската версия на банката данни за недвижими имоти Emporis, собщава "Индипендънт".

 

Експертите на  Emporis, присъдиха награда на архитектите на проекта "Аква", за постижения в дизайна и за смелите архитектурни решения.

 

Според организаторите на конкурса,  81 етажният небостъргач въведе нови стандарти в проектирането на високите жилищни сгради. Въпреки необичайният си дизайн, сградата не е изолирана от общата панорама на Чикаго. "По време на строителството, погледната от разстояние, сградата изглеждаше доста обикновена, но когато се доближиш, се откриват необичайните й "течни" очертания. От тази гледка минувачите затаяват дъх,  казва ръководителят на Emporis Даниел Кикхефер.

 

Конкурсната комисия на Emporis присъди сребърен медал на 23-етажната кула О-14 в Дубай-ОАЕ и бронз на  69-етажната жилищна сграда The Met в Банкок-Тайланд.

 

Наградата Emporis Awards се връчва всяка година в областа на високото строителство. Неин основател е Emporis GmbH-немски компания, занимаваща се със събиране на данни за недвижими имоти в целия свят.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии