Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Опит на гръцки граждани да сложат ръка на музея във Варна

На 11 декември 2008 г. на пресконференция, организирана от ВМРО Варна беше изнесен скандален случай. Гръцки граждани претендират за собствеността върху сградата на музея във Варна.

През 1964 г. Българската държава се договаря с гръцката за спорната в момента сграда, като от наша страна са изплатени 7 000 000 $. С това – гръцката държава писмено потвърждава, че няма претенции и въпроса е приключен. Това, че гръцката държава от своя страна не е обезщетила своите граждани, сега за някой гръцки граждани е опит за измъкване на собствеността.
ВМРО единствени вземат страна по случая и на пресконференцията на 11 декември обявиха, че на делото на 12 декември ще присъстват адвокати от страна на партията. Своята подкрепа на кампанията дава и кмета на Варна г-н Кирил Йорданов.
Областния лидер на ВМРО Костадин Костадинов изнесе и други факти. Във Варна и областта живеят около 7000 наследници на бежанци от Гърция, които също не са обезщетени. ВМРО призовава всички, коити притежават документи за собственост върху имоти на територията на Гърция, да се обърнат към представители на ВМРО за възбуждане на дела за връщане на собствеността.

Адресът на ВМРО във Варна е в центъра на Варна – ул. „Цар Симеон” (до главния вход на бившето ДЗИ).
Костадин Костадинов обяви и личния си телефон: 0888-214-416


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии