Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Окончателен проект в интерес на всички граждани

На  10.05.2010 год. се проведе среща  на представители на ИК на кв. СОТИРА, ИЗГРЕВ, ВИНИЦА с г-н Светослав  Неделчев – депутат от ГЕРБ и член на Комисия по регионална политика и местно самоуправление в парламента. Срещата бе относно проекта за нов Общ устройствен план на Община Варна, Общото консенсусно становище от граждани и граждански организации относно този проект, начина на процедиране на плана до сега и възможностите за правилното, бързо и ефективно процедиране на плана от тук нататък до приемането му в Окончателен проект в интерес на всички граждани и обществото като цяло.


Г-н Светослав  Неделчев бе запознат с:

•    Предложения от граждани и граждански организации вариант на ОУП на Община Варна представен към Общото им консенсусно становище.

•    Данните за извършвани заплащания за промяна на застроителни зони и показатели в плана, на които най-вероятно се дължи  и рязкото увеличаване на приходите на дружеството проектант на ОУП от обичайните за предходните години около 600 000 лв. годишно, до 11 000 000 лв. за 2008 г. Тези данни  са включени в Сигнали до Министър председателя Бойко Борисов и кмета Кирил Йорданов.

•    Мотивите на граждани  и граждански организации описани и в Общото им становище за отпадане на проектното предложение в ОУП за строителство на бул. „Варна” и преместване на Ботаническата градина.

•    Проблема с представянето на ж.к. Изгрев, като селищно образувание (СО) Изгрев в обявения план за улична регулация на квартала.

•    Липсата до момента на предоставяне на звуковите записи от проведените обществени обсъждания и мнението на гражданите, че протоколите от обсъжданията са манипулирани поради съкращаване на важни мнения и промяна на смисъла на изказвания на граждани.

•    Мотивите на гражданите за недоволство от действията на кмета Кирил Йорданов, който подменя неоснователно състава на експертния съвет при разглеждането на предварителния проект на ОУП, не взема отношение по подадените му Сигнал и Общо становище относно ОУП, не изпраща Сигнала до компетентните органи, не желае да организира срещи със заинтересованата общественост за обсъждане двата варианта на ОУП – предложения от граждани и граждански организации от Община Варна и предложения от проектантския екип на &aposТПО -Варна-ЦППБО&apos ЕООД.
/Вариантът на ОУП предложен от граждани и граждански организации е изложен от 13.05.2010г. в кметство „Приморски” със съгласието на кмета Пламен Градинаров./


Срещата приключи като г-н Светослав  Неделчев се ангажира до края на седмицата да проведе специална среща по въпросите с Министър Плевнелиев. Той изрази становище, че проблемите с градоустройственото планиране във Варна са наистина сериозни, и че има възможност въпросите да бъдат поставени и пред Комисията по регионална политика и местно самоуправление на парламента на изнесено заседание във Варна.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии