Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Офис в центъра или в периферията на Варна

Извинявайте, но за мен офис в центъра на Варна вече е наказание.

Ползвахме апартамент за офис на пъпа на Варна – Иван Вазов 4 („Малката Валентина”).

Тази улица свършва на „Княза” и непрекъснато някой спираше най-в края и друг след него и трети и пети и изведнъж първия се оказва заложник на цяла, „влакова композиция”.
Естествено на петата минута се започва свирене с клаксона, псувни, закани за пукане на гуми. Бил съм свидетел на ръкопашни схватки. Полицията е идвала неведнъж да „съдийства” на загубили разсъдъка си от адреналин шофьори.
Беше ми омръзнало да се разправям със съседи, използващи следната философия: Аз си живея тука и ще си спирам колата на средата на улицата, пък ти прехвръквай ако можеш.
Клиенти с по-обемни коли и джипове буквално ми обясниха, че са много доволни от услугите на рекламната ни агенция, но заради проблема с паркирането – ще се обърнат към други.
 
Сега сме в нов офис – на километър след Пикадили парк в посока Златни Пясъци и понеже ми омръзна да споря с кой ли не дали е по-добре офиса да е в центъра или периферията – обяснявам с факти:

Тръгваме в посока центъра и на ВИНС-а правим обратен завой и се движим по крайбрежния булевард, като после се вливаме в ремонтирания, „Девненски път”. Така от офиса до МЕТРО – вземаме разстоянието за 15-20 минути. Преди само докато излезем на Шипка и чакаме в едната или другата посока поне 5 минути.
 
Върнахме си и клиентите с обемните коли и джипове и спечелихме нови – основно руснаци, които карат предимно расови, габаритни джипове.
Представям си как този джип – по-скоро камион влиза по Иван Вазов и помита паркиралите коли :)
 
В момента сме обявили офиса за продажба за 60 000 Е (40 кв. м.) и непрекъснато получаваме предложения за намаляне на цената.
„Защо?” – питам аз да намаляме цената
Моите доводи са, че до няколко години Община Варна ще въведе такса за паркиране. Когато този момент настъпи, за да стои фирмената кола на паркинг – ще отиват поне 15 лв. на ден. Или около 300 лв. на месец, 3600 лв. на година. За 10 години сумата е от порядъка на 36 000 лв. (18 000 Е) и това е без да смятаме индекси на инфлация и други фактори.
Офис или помещение с място за паркиране, ще струват заради този факт, защото факторът паркиране ще се окаже решаващ. Всеки клиент иска да отиде някъде и да паркира.
Разбира се предимства си има и офиса в центъра – човекопоток, който вижда рекламните табели, възможност пешеходеца да влезе веднага в офис, който му се е изпречил пред очите и е привлякъл вниманието.
В крайна сметка всеки си избира къде и какво да купува 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии