Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Офис сгради 2010: Туинс Център, град София

 

 

Туинс Център
 

 

инвеститор:
Арт Билд Ап ООД

 

архитект:
Аркиграф ЕООД

 

изпълнител:
Т-строй EООД

 

конструктор:
инж.Росен Николов

 

адрес:
гр.София, бул.Никола Габровски № 83

        

 

Сграда „I”част от комплекс с офис сгради - „Twins”център
Тази модерна бизнес сграда се намира на една от основните градски артерии на град София - бул. Никола Габровски, който свързва центъра на столицата със Студентски град.

 

Тя е част от комплекс от офис сгради с уникално за съвременната градска среда качество - да съчетава луксозните условия за работа и обитаване с контакта с природата. Това става възможно чрез „имплантиране“ на откритите панорамни гледки към планината Витоша и парк „Мир и Дружба” в проекта. Сградите са разположени свободно, което предполага цялостно и непосредствено докосване до композицията им. Комплексът стои естествено в средата и в същото време има свое оригинално присъствие. В създаването на архитектурния образ е използвана силната динамика на детайлите. Благодарение на това от всеки ъгъл на възприемане сградите изглеждат различно.

 

ФОРМА: Архитектурната идея е да се създаде уникален, хармоничен и единен скулптурен образ на принципа на контраста - „гъвкавост - строгост“, „стъкло – плът“, „спокойствие - динамика“. Този балансиран контраст е въплътен и в използваните форми и материали. Фасадите изявяват конструкцията на сградата и функционалната планова схема на отделните етажи. Обобщаващите изразителни плътни рамки са в градираща последователност и стоят в динамичен „диалог“ с пластичните стъклени обеми. Яркочервените им рамки са облицовани с ярки плоскости от„Alpolic”– основен цвят с хамелеонов ефект - и подчертават корпоративната визия на сградата. Нощното осветлeние деликатно придава друго измерение на плътните форми.
Останалата пластична основа на сградата дължи идентичността си на съвременна комбинация от стъкло и метал - черен „Alpolic” (система за вентилируема фасада с ефективна топлоизолация), сливащ се със стъклото „ Stopsol-grey” по окачените фасади „Schüco” и дограма Brockelman.

 

ФУНКЦИЯ: Проектният подход тръгва от идеята за физическо обединение на две сгради и създаване на коордиран образ на външните форми. Функциите на различните нива на сградата под повърхността са разнообразни и пряка зависимост между вътрешния и външния й образи няма. Потребителите могат да „развиват“ сградата според нуждите си в различните й нива и посоки. Търговските и офис помещения варират по площ, използваните строителни материали са последно поколение, облицовките и системите за общото функциониране са енергоефективни.

 

Централният вход въвежда в представително фоайе с рецепция и асансьори и ресторант с открита тераса. От фоайето се преминава и по етажите на сградата, според условията за достъпна среда. Има два подземни паркинга, партер, пет надземни етажа, на обща площ от 5756,87 кв.Пространствата по етажите са заети от работни помещения - тип отворен офис, приемни и заседателна зала, съобразени с работните места за 250 човека. Терасите за отдих са преход към зелената среда. На всички етажи са има обширни асансьорни фоайета,тоалетни и обслужващи помещения – за IT оборудване, кухненски офиси и за инсталационни цели.

 

ВЪТРЕШНИ ПОКРИТИЯ Подове: гранит, гранитогрес, двоен под, мокет. Стени: гипсокартон, керамика, декоративни мазилки. Тавани: окачени тавани KNAUF от гипсокартон.

 

КОНСТРУКЦИЯ: Монолитен конструктивен скелет от безгредова стоманобетонна конструкция с носещи стоманобетонни рамки, шайби и колони. Съобразена с последните норми за проектиране в сеизмични райони – IX степен по скалата на Медведев-Шпонхойер-Карник за София.

 

ИНСТАЛАЦИИ: Асансьори „Kone” – 2 броя за по 8 лица, Електрическа инсталация – от собствен трафопост, мълниеприемник с изпреварващо действие, съвремeнни осветителна тела и степен на осветeност по европейските норми, телекомуникация, интернет и TV, парково и фасадно осветление, денонощна охрана.

 

КЛИМАТИЗАЦИЯ И ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ- Вентилация и VRFсистема „Toshiba” /супермодулна, мулти термопомпена система / - с директно изпарение, инверторен контрол и интелигентна електроника, висок коефициент на трансформация и максимална енергоефективност. Внедрени са софтуерни системи за управление и за цялостен контрол - мониторинг върху климатичните, вентилационните и отоплителни инсталации, енергийния мениджмънт, системи за контрол на достъпа и видео-наблюдение, и пожаро-известяване, резервно и UPS захранване, ел.табла ниско напрежение, осветление, СОТ, асансьори, снеготопене. Сграда е за обществено обслужване и е трета категория по ЗУТ. Изградена е според последните европейски стандарти и строителни технологии.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии