Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Община Варна ще търси пари за подобряване на градската среда

Община Варна ще кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по схема „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда“ на оперативна програма „Регионално развитие 2007- 2013 г.“.

Проектът включва първия етап от реконструкцията на северното платно на ул. „Царевец“ в участъка от бул. „Осми Приморски полк“ до ул. „Ген. Колев“, както и на реконструкцията на ул. „Ген. Колев“ в участъка от бул. „Чаталджа“ до ул. „Елица“. В проекта е заложено също благоустрояване на междублоковото пространство между улиците „Чаталджа“, „Цар Асен“, „Драва Чех“ и „Ген. Колев“. След приемане предложението на кмета Кирил Йорданов Общинският съвет реши предназначението на обектите по проекта да не се променя за период не по-малък от 5 години след приключване на строителните дейности. При одобрение на проекта за финансиране от оперативната програма общината трябва да осигури собствен принос в размер на минимум 5% от общата стойност на проектното предложение. Средствата за обезпечаване на собствения принос ще бъдат заложени в общинския бюджет в съответствие с времевия график за изпълнение на дейностите.
 

На последното си заседание миналата година съветниците решиха също за реализацията на три обекта да бъдат заложени над 1 млн. лева в капиталовата програма на общинския бюджет за 2010 г. От тази сума 640 698 лева са за изграждането на открита спортна площадка в Техническия университет - Варна, а 559 975 лв.-за обект „Рехабилитация на бул. „Република“. Третият обект е част от реконструкцията на бул. „Девня“ и предвижда обособяването на кръгово кръстовище на ул. „Георги Пеячевич“ съгласно изготвени количествено-стойностните сметки от ОП „Инвестиционна политика“. С решението на ОбС средствата ще бъдат изплатени след извършване на задълбочена проверка по цялостното изпълнение на посочените обекти.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии