Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Обама поиска банките да освободят от задължения малкия бизнес

БТВ съобщава интересна новина:

Обама поиска банките да освободят от задължения малкия бизнес

Така ще бъде подпомогнато връщането на икономиката на страната в предишното русло, смята той


Президентът на Съединените щати Барак Обама заяви, че водещите американски банки трябва да освободят от задължения малкия бизнес. Така ще бъде подпомогнато връщането на икономиката на страната в предишното русло.

На среща с представители на 12 от най-големите финансови институции на страната Обама изрази удовлетворение от оказаната от властите подкрепа на американските банки, която им позволи да преодолеят последствията от финансовата криза. Едновременно с това, по думите му, сега банките трябва да върнат жеста.

"Така че основното послание на днешната среща е много просто: американските банки получиха огромна подкрепа от американските данъкоплатци, за да изправят бизнеса си на крака. Сега от тях ние очакваме те на свой ред да спомогнат за възстановяването на икономиката", каза Обама.

Той призова банкерите да улеснят достъпа до кредитите за физическите лица и компаниите, за да бъде стимулирана икономическата активност и заетостта. В телевизионно интервю в неделя президентът отправи критики срещу банкерите, че вземат големи бонуси, след като компаниите им бяха спасени с парите на данъкоплатците. Обама остро декларира, че не се е кандидатирал за президентския пост, за да помага на куп тлъсти банкери от Уолстрийт.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии