Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Новаторският проект на сингапурския университет SUTD от UNStudio

 

Новаторският дизайн на комплекса на университета SUTD в Сингапур (Сингапурски университет по технологии и дизайн) е разработен от известното холандско архитектурно студио UNStudio в сътрудничество с DP Arhitects.

 

 

Застроена площ на комплекса е 76 846 кв. м. Местоположение на университета ще e близо до Changi (главното летище на Сингапур) и Бизнес парк Changi Business Park. Бъдещият университет ще се превърне в четвъртата най-престижна научна институция в региона.

 

 

SUTD предлага учебни програми в четири основни области: Архитектура и устойчив дизайн (ASD), Инженерни разработки и развитие на строителния продукт  (EPD), Инженерни системи и дизайн (ESD) и Информационни системи и технология на проектирането (ISTD). Предполага се, че новия университет ще бъде двигател на технологичното развитие и икономическия растеж, както и катализатор за свързване на хора, идеи и иновации.

 

 

Уникалната "непрекъсната" архитектурата на комплекса е проектирана да осигурява благоприятни условия и възможност за непрекъснато взаимодействие и обмен на информация между студентите и преподавателите. За тази цел, авторите на проекта са разработили мрежа от хоризонтални, вертикални и диагонални перспективи и свързващи връзки с контролно-пропускателните пунктове.

 

 

Проектът предвижда и избор на най-добрата ориентация на съоръженията във връзка с въздействието на слънцето и вятъра, както и максимално използване на естествената вентилация и естествената светлина в целия комплекс. На покрива и на някои нива ще има зелени площи и ливади.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии