Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Научни, образователни и спортни сгради 2010: Спортен Център Изгрев, град Бургас

 

инвеститор:
Община Бургас

 

архитект:
арх. Лазар Банчев Банчев

 

изпълнител:
Верж Билдинг ООД

 

конструктор:
Христо Вергиев

 

адрес:
Бургас, ж.к. Изгрев

           

 

Спортен център „Изгрев” е модерен и многофункционален комплекс, изграден в Районен парк „Изгрев”, в едноименния градски квартал в Бургас. Местоположението му е в добра комуникационна връзка както с жилищния комплекс, така и с отделните части на града и привлича посетители отвсякъде.Изграден е съобразно съвременните тенденции и изисквания за спорт и рекреация за всички възрастови и социални групи на населението.

 

Построен е върху УПИ -общинска собственост с площ 14 390 кв.м. Комплексът е въведен в експлоатация през месец май 2010 г. В територията на Спортен комплекс „Изгрев” са изградени 3 футболни игрища, 3 тенис корта, игрище за баскетбол и волейбол, закрита площадка за тенис на маса, комбинирана детска площадка, фитнес на открито, игрище за петанка, обслужваща сграда с тренировъчни зали за бокс и други видове спорт.

 

В центъра се извършва както спортно-тренировъчна дейност, така и се провеждат дейности за обучение на любители. В изпълнение на социалната политика на Община Бургас ползването на съоръженията е абсолютно безплатено за деца до 12 г. и хора в неравностойно положение. В обособения паркинг, който е изграден за удобство на спортуващите, има осигурени места за МПС на хора в неравностойно положение. Обслужващата сграда е изградена на два етажа. На партерния етаж са разположени: фоайе, помещение за спортен инвентар, лекарски кабинет с манипулационна, санитарен възелза посетители включително и за хора в неравностойно положение. Спортен блок, състоящ се от зала за обща физическа подготовка и зала за комплексни тренировки, съблекални, санитарни възли, умивални, душово помещение и склад. На втория етаж се намират три административни помещения, санитарен възел, кафе-клуб със складово-подготвителни помещения и тераса.Комуникационната връзка между етажите се осъществява през фоайето с вътрешна стълба. В спортните зали е изградена вентилация и климатизация за по-добър комфорт на спортуващите.

 

Спортните терени, площадки и съоръжения са разположени върху стари съществуващи асфалтови площи, като е запазена общата композиция в организацията и обслужването на комплекса. Всички спортни площадки са обезопасени с огради, устойчиви на ударите с топка и на влажния бургаски климат.

 

Постоянното осветление позволява използването на игрищата и съоръженията на комплекса и в тъмната част на денонощието. Всички спортни терени и алеи са осветени от изпълнени осветителни стълбове с монтирани на тях осветителни тела съобразно действащите нормативни изисквания. Комплексът е озеленен с декоративна растителност. Прилежащата алейна мрежа е съобразена и обвързана с тази на Районен парк „Изгрев”.

 

При изграждането на всички спортни съоръжения- зали, игрища и площадки са използвани съвременни материали за настилки, сертифицирани от международни организации, изключително устойчиви на атмосферни влияния, което позволява целогодишното им използване при всякакви климатични условия.

 

Тенис настилката е сертифицирана от ITF /Международна тенис федерация/: тя е най-комфортната и мека акрилна настилка с дебелина 7 мм. Настилката е без фуги и снадки, бързосъхнеща, позволяваща игра и през зимата, ако не вали сняг и не е студено. Предлага средно висок отскок на топката, отлично сцепление с обувките и не ограничава определени стилове в тенис играта.

 

Настилката за баскетбол – сертифцирана от ФИБА, е единствената настилка за открити игрища, която притежава такъв сертификат. Това е официалната настилка, използвана при Младежките Олимпийски Игри 2010 в Сингапур за ФИБА 33 /трима срещу трима на открито/. Сертифицирана е и за ФУТЗАЛ, Инлайн Хокей, тенис на корт и други спортове. Тя представлява плочи от полипропилен, които са водопропускливи. Преместваема е.

 

Настилката на футболните игрища представлява изкуствена трева с височина от 62 мм, производство на ГрийнФийлдс, Холандия - една от петте сертифицирани фирми от ФИФА. Тя е с голяма гъстота и е направена от специално влакно, по-устойчиво на изтриване и смачкване. Изключително мека и комфортна система с пълнеж от пясък и гумени гранули.

 

При изграждането на Спорен център „Изгрев” гр.Бургас са използвани високоефективни материали, оборудване и технологии, които осигуряват ефективна и безпроблемна експлоатация и поддръжане на настилките, съоръженията и алейната мрежа.

 

Спортния център се радва на постоянни посещения от представители на всички възрастови групи.В неговите спортни подзони намират място за спорт и развлечения всички членове на семейството,деца и възрастни,упражняващи различни видове спортове.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии