Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Мюнхен и Хамбург са най-привлекателните градове в Европа за инвестиции в имоти

Мюнхен и Хамбург, са най-привлекателните градове в Европа за инвестиции в недвижими имоти. Тези два германски града, запазиха първите позиции от 2009 година.

 

Това става ясно след изследвания на градските територии от страна на Urban Land Institute (ULI) и Pricewaterhouse Coopers (PwC). Класацията се основава на анализа и експертната оценка на повече от 600 специалисти по недвижими имоти.
 

В доклада се подчертава, че пазара на недвижими имоти в Германия остава най-привлекателен за инвестиции, поради политиката на отворена икономика на страната.

 

Третият град в списъка е Париж, който изпрати Лондон на четвърта позиция, се посочва в доклада.
 

Експертите посочват, че празните места във френската столица са много-малко, което повишава тяхната стойност за инвеститорите и в по-малка степен за проектантите.
 

Пазарът в Лондон, според инвеститорите значително се е подобрил в сравнение с 2009 година. Това се дължи на пазарните корекции,  които произлизат от засиленото навлизане на активи  от Близкия изток и Азия.
 

В челната десятка на най-привлекателните градове в Европа за инвестиции в недвижими имоти  са Виена, Милано, Истанбул, Берлин, Рим и Франкфурт, се отбелязва в доклада на ULI и PwC.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии