Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

MORPHotel - плаващ хотел с форма на гръбначен стълб

 

Природата често подсказва на човека, решението на един или друг проблем. През последните години, дизайнерите са осъзнали, че познаването на анатомията на човека и животните могат да бъдат използвани за създаване на различни проекти. Например, формата на автомобила Maserati Quattroporte или структурата на хотел MORPHotel.

 

 

Плаващ хотел – това далеч не е новост в световната архитектура. Това обикновено са кораби, лодки, шлепове, които са оборудвани като хотели. Но архитектът Жанлюк Сантосусо (Gianluca Santosuosso) е предложил концептуална идея за хотел MORPHotel, който ще бъде създаден като плаващ хотел.

 

 

Структурата на MORPHotel (от гръцки "морф" - "форма") е на основата на гръбнак на животно. Това не е скелет, но като структура се доближава много до характеристиките на истински скелет. Скелетът е изненадващо здрава и подвижна биологична система.

 

 

MORPHotel ще бъде създаден от огромен брой плаващи капсули, нанизани на една подвижна ос. От това идват и приликите със скелет. Очаква се тази огромна ктруктура да плава по морета и океани, от един град в друг.
Скелетната структура на плаващия хотел MORPHotel много добре ще устоява на стихиите. Обектът ще може да променя формата си в зависимост от природните условия (например да се изпъне в линия или да се свие като пръстен).

 

 

В заключение трябва да се отбележи, че скоростта на хотела ще е много по-малка от тази на корабите или яхтите. Това ще бъде истински плаващ град, който освен всичко друго, всеки ден може да бъде с нова форма.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии