Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Многофункционални комплекси 2010: Артекс Премиум, град София

 

 

 

инвеститор:
Артекс Инженеринг АД

 

архитект:
Артекс Проект ЕООД

 

изпълнител:
Артекс Инженеринг АД

 

конструктор:
инж. Милена Петрова

 

адрес:
София, кв. Изток, ул. Тинтява 13А и 13Б

             

 

Многофункционален комплекс
ARTEKS PREMIUM

 

ARTEKS PREMIUM е архитектурен ансамбъл от офисна и жилищна сграда, намиращ се в дипломатическия квартал „Изток”, на ул. „Тинтява”, в близост до Интерпред и основни пътни артерии – бул. „Драган Цанков”, бул. „Цариградско шосе”, както и до новоизграденото метро.

 

Амбициозният проект на компанията пълноценно използва съчетанието от комуникативно местоположение и изобилие на зелени площи. Авангардните решения, осъществени от модерни технологии, са подчинени на идеята да поставят човека в здравословна и комфортна среда, в която са минимизирани дразнители като шума, изкуственото осветление, замърсения въздух, резките температурни промени и други.

 

Жилищната сграда е ситуирана изцяло в паркова зона с красиви алеи, детски площадки и тематични кътове. Всички апартаменти имат гледка към новоизградения обществен парк, който е в непосредствена близост. Луксозната бизнес сграда отговаря по технически и логистични показатели на европейската класификация за офис-сгради клас „А”. Използвани са най-съвременни материали и иновативни технологии, съобразно последни норми и изисквания за т. нар. „устойчиво строителство”.

 

Фасадата на сградата няма аналог в София със своето съчетание на архитектурни елементи: окачена стъклена фасада, в комбинация от окачена вентилируема, с вградена висок клас PVC-дограма във вентилируемата и двойна „стъклена завеса” отпред.

 

Интелигентната цялостна конструкция на новата фасадна система завишава в необичайна степен отчетените стойности по отношение на топло- и шумоизолацията, на сигурността, дълготрайността и икономическата целесъобразност.

 

Системата на „Вентилируема окачена фасада” е изпълнена от авангардни материали, каквито са композитните панели Alucobond. Те се характеризират с изключителна дълготрайност и устойчивост на атмосферните условия и придават на сградата съвременна и луксозна визия. При подбора на дограмата са използвани две системи PVC дограма KÖMMERLING - EuroFutur Classic с алуминиева капачка и система KÖMMERLING 88 plus - нова профилна генерация с оптимална дълбочина на профила 88 мм, с модерен дизайн и перфектни пропорции. Една високоефективна топлозащитна система със средно уплътнение и 6 камери. Три уплътнителни равнини във всички области се грижат за по-добра защита срещу проливен дъжд или силен напор на вятъра.

 

Иновативното уплътнение във фалца има ефекта на допълнителна топлозащита. Монтирани са трислойни стъклопакети с дебелина 40 мм. Системата е за пример и в екологично отношение: при производството на прозоречните профили, наред с рециклираните материали, се влага в „прясната“ смес изключително и само безоловно PVC със „зелени” стабилизатори на калциево-цинкова база.

 

Приложената нова система отговаря напълно на изискванията за нискоенергийност – това е т.нар. „пасивна” къща. За зидариите са използвани високоекологични керамични тухли Wienerberger, отговарящи на най-високите европейски стандарти, изграждащи фасадните стени. Във връзка с концепцията „енергоспестяваща къща” и с цел повишаване степента на топлоизолираност на сградата сме избрали технологията „Външна интегрирана топлоизолационна система”,включваща стабилизиран фасаден експандиран полистирол /EPS– стиропор/ - 8см, отличаващ се с контролираната едрина на зърната, армираща стъклотекстилна мрежа - 160гр/м2, която е алкалоустойчива, изпитана по ETAG 004, за поемане на напрежения при интегрираната топлоизолационна система.

 

За комфорта на обитателите в жилищната сграда, част от комплекса ARTEKS PREMIUM, допринася високотехнологичната мембрана FONAS TEX, служеща за защита от ударен шум.

 

Върху подовата конструкция в офисната сграда е изпълнен т.нар. “двоен” под на фирма LINDNER, в който са изпълнени всички силнотокови и слаботокови разводки за работните места. Покритието върху двойния под е с висок клас офисен износоустойчив екомокет.

 

За допълнително подсигуряване и защита сградата на ARTEKS PREMIUM е снабдена с тройно захранване – от две подстанции и дизелов генератор.

 

Общата площ на прилежащото към сградата озеленяване е около 690м2, което представлява 30% от площа на имота. Напояването на предвидената растителност става от собствен водоизточник - дренажен кладенец в рамките на имота, като се използват подпочвените води.

 

Изпълнението и цялостната визия на архитектурния ансамбъл ARTEKS PREMIUM, както и облагородяването на зоната около тях, е подчинено на философията на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ, че луксът е лекота. Лекотата да се живее удобно, красиво и изискано. Те онагледяват разбирането на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ за обществено отговорна архитектура, за естетика на жизнената среда, която да радва човека, да го вдъхновява в собственото му поле за изява и да го кара да избере екосъобразен начин на живот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии