Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Многофункционални комплекси 2010: Административен и жилищен к-с Хаджи Димитър, град София

 

 

 

Инвеститор:
Кабел Експрес Сервиз - 2007 ООД

 

архитект:
Амфион ЕООД - арх. Борислав Богданов, арх. Здравко Николов

 

изпълнител:
Кабел Експрес Сервиз-3 ООД

 

конструктор:
Амфион ЕООД - арх. Борис Богданов

 

адрес:
София, р-н Подуяне, ул. Васил Кънчев № 26
            

 

На ъглов парцел в столичния квартал „Хаджи Димитър”, при кръстовището на улиците „Васил Кънчев” и „Теофил Ганев”, в два етапа се изгражда модерен комплекс от жилища, офиси и магазини. Инвеститори са „КЕС 2007” ООД и „КЕС Инвест” ООД.

 

Проектът е дело на архитектурно бюро „Амфион” с ръководител арх. Борислав Богданов.

 

Общата застроена площ на трите урегулирани имота, на които се изгражда комплекса е 5 140 кв.м., а разгънатата застроена площ е 42 981 кв.м.

 

Комплексът от сгради е разделен функционално и конструктивно на секции които затварят пространство, оформящо вътгрешен двор. Сградите имат връзка помежду си на ниво сутерен, като трите входа към него са осигурени чрез рампи. В общия вътрешен двор има големи открити паркинги, които заедно с подземните паркоместа осигуряват необходимите за паркиране места. На партерно ниво са разположени магазини,някоиот тях с лице към улиците,откритите паркинги а също така и във вътрешния търговски пасаж.

 

Архитектурата на жилищните секции в съответствие с основното им функционално предназначение е решена в съвременен стил. В подпокривните нива има апартаменти и ателиета. Te са решени терасовидно с използуваеми тераси. Офисните сгради са решени с овални форми и остъклена фасада. Акцент в тяхното третиране е терасовидния обем.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии