Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Многофункционални к-си 2010: Офис сграда – магазини, подземни гаражи, ателиета, гр. София

 

 

 

инвеститор:
Севекс Инженеринг ЕООД

 

архитект:
Амфион ЕООД

 

изпълнител:
Севекс Инженеринг ЕООД

 

конструктор:
инж. Трифон Влахов

 

адрес:
София, бул. Джеймс Баучер № 103
            

 

Сградата е с етажност М+6, като покрива изцяло съществуващия калкан по имотната граница от север. На кота -2,60 са разположени подземни гаражи изцяло в рамките на УПИ І, кв. 269, както и помещение за абонатна станция и машинно помещение за хидравличен асансьор.

 

Партерът съдържа 2 магазина и детски център с входове съответно от ул. „Богатица” и ул. „Люботрън”. Осигурен е самостоятелен вход за офисите и ателиетата от ул. „Люботрън като на ниво партер се разполага помещение за охрана.

 

На кота +3,40 и +6,25 са разположени 3 офиса всеки от който съдържа приемна, заседателна зала, работни помещения и директорски кабинет.В типовия етаж /кота +9,10, +11,95, +14,80, +17,65/ са разположени ателиета. Мансардните етажи /кота +20,50 и +23,35/ съдържат две ателиета, като едното от тях е развито на два етажа с вътрешна стълба.

 

Конструкцията на сградата е стоманобетонна с монолитен способ на изпълнение /вкл. покривната плоча/. Стените са изпълнени от решетъчни тухли, като външните са с допълнителна топлоизолация /екструдиран пенополистирол – 5 см/.

 

Сградата е разположена на комуникативно място и има много добра видимост по ул. „Богатица” и съседното кръстовище с бул. „Джеймс Баучер”. Търсеният ефект за ъгловата сграда е постигнат чрез овален обем от стъкло и еталбонд. Същият е подчертан в хоризонтално отношение с бандове на терасите и със заоблена пергола в последното ниво. Като контрапункт на хоризонталното членение е предвиден вертикален пиластър от партерното ниво с облицовка от естествен камък. Овалният обем на високата част на сградата преминава от стъклена фасада към облицовка от еталбонд и симетрични квадратни прозорци от западната страна, което предпазва сградата от следобедното преослънчаване и води до по-добър комфорт на обитаване.

 

С визията си сградата допринася за по-добър архитектурен облик на кръстовището на ул.”Богатица” и бул. „Дж. Баучер”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии