Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Мит ли са руските купувачи на имоти във Варна?

Така бленуваните от всяка агенция за имоти от Варна – руски купувачи на имоти започват да развенчават митът, че много купуват….

Не една агенция за имоти от Варна споделя напоследък, че са се превърнали в ТУР оператори….Един от случаите приключва със „Спасибо”, след като от агенцията са ги разхождали над 400 км. за огледи…

Така нареченият руски купувач идва в България, облечен с имперско самочувствие и очаква да купи къща на брега на морето за 20 000 Е.

Организаторите на изложения за имоти до скоро подклаждаха апетита на агенциите за имоти с блянове за продажби.

На практика доста агенции спряха скъпите разходки на изложения в Москва, защото не само не успяват да възвърнат похарчените пари, но даже са и на загуба…

В момента се обсъжда закон, който ще позволи българско гражданство ако се инвестира в имот за не по-малко от 600 000 лв. Законът цели да увеличи интереса на руски граждани към България. На практика дори схемата да сработи, основните печеливши ще са строителните фирми и инвеститорите. Местните такси и данъци около подобна сделка са на стойност около 30 000 лв. Оказва се, че за 30 000 лв. бъдещият инвеститор ще си осигури от българската държава български паспорт.

Руският купувач инвестира в имот основно заради възможността на по-късен етап да се премести да живее в имота.
Има руснаци, които са във Варна от десет години, започнали са собствен бизнес – основно в строителството с цел да продават на свои сънародници, но и те се оплакват от ниски продажби.

Колкото и да звучи невероятно – най-сериозният купувач на имоти във Варна се оказва живеещият във Варна или този, който възнамерява да живее във Варна. Миграцията от градовете Добрич, Силистра, Шумен не секва, така че на хоризонта се задава слънце.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии