Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Метрото в Токио (Tokyo Subway) – първото в Азия

 

 

30 декември 1927

304,1 км.

13 линии, 285 станции

 

Началото на строителството на първото метро в Азия датира от 1920 г., до края на 1969 г., дължината на линиите е вече 100 км. През 2004 г.,част от системата е приватизирана (Tokyo Metro, 9 линии), а другата е под контрола на общинските власти (Toei Subway, 4 линии). Повечето от линиите минават под земята. Въртящи се врати, са монтирани и на входовете и на изходите така, че стойността на билета трябва да се съхранява до края на пътуването.

 

Билетите за едно пътуване не се връщат на въртящият се изход. На някои гари между двете линии има транзитни въртележки в оранжево.  Поради сложната система на тарифи в метрото има инсталирани апарати, които могат да се използват, за да се заплаща таксата за съответния участък.

 

Токийското метро е най-натовареното в света. По време на пиковите часове, специални служители избутват пасажерите във вагоните. На платформа е отбелязано мястото за отваряне на вратата на вагона, в близост до която е опашката от желаещи да вземат влака.  В сутрешните пикови часове някои вагони са само за жени и малки деца.

 

Метрото е снабдено с предупредителна система в случай на земетресение, която автоматично спира всички влакове в случай на опасност, както и специални заграждения против наводняване по време на тайфуни и наводнения.

 

Фотогалерия:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Петко Литов

Танграм рекламна агенция Варна


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии