Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кризата застрашавала 150 строителни обектаЛипсата на финансов ресурс за капиталови разходи ще е най-големият проблем, с който ще се сблъска новото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Това каза вчера досегашният министър във ведомството Асен Гагаузов.

Според него има опасност да бъдат замразени над 150 обекта по инвестиционната програма на МРРБ, които са започнати. Причината за недостиг на ресурс е в световната финансова и икономическа криза, заради която бюджетните приходи спаднаха, уточни Гагаузов. За т.г. заложените в бюджета капиталови разходи за МРРБ са 102 млн. лв., усвоени са около половината, каза Гагаузов. Той подкрепи и желанието на новия министър Росен Плевнелиев пътната агенция да бъде подчинена на МРРБ.

Вчера Гагаузов отчете свършеното по Оперативна програма “Регионално развитие”, която е с бюджет 1,6 млрд. евро.

От старта на програмата на 14 ноември 2007 г. досега са обявени 19 схеми, по които основни получатели на евросубсидии са българските общини. Предвидените по тях пари са над 1,7 млрд. лв. По мерките в МРРБ са депозирани 854 проектни предложения, а одобрени за финансиране са били 609 от тях за 1,5 млрд. лв., отчете Гагаузов. Все още обаче не са сключени всички договори по приетите предложения - досега са парафирани проекти за 559 млн. лв., като са изплатени 23,4 млн. лв. по тях.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии