Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кралят на Тонга продава дворец в Нова ЗеландияКралят на малката островна държава в Океания, Джордж Тупоу V обяви за продажба имоти за 8,9 милиона новозеландски долара (4,840 милиона евро/6,6 милиона щатски долара).

 

Имотът Atalanga, официално се титулува като дворец и принадлежи на кралското семейство на Тонга. Дворецът се намира в Оукланд. Състои се от пет сгради, в това число три жилищни сгради и два гаража. Към  сградите има и парцел от 16 декара (1,6 хектара).

 

Броят на стаите или други подробности за този обект не са посочени. Джордж Тупоу V е позволил да бъдат разкрити само "сериозните купувачи". Известно е, че този имот е закупен през 1952 г., от бабата на настоящия монарх Салоте Тупоу III, съобщава The New Zealand Herald.

 

В материалите на компанията за недвижими имоти QV, която продава двореца, се казва, че при определянето на цената се вземат предвид номиналната стойност на земята и сградите, и че тя може да расте. Според специалиста по продажби на недвижими имоти Рита Ланг, фактът, че продавачът е монарх, може да добави към стойността на имота не по-малко от един милион новозеландски долара (544 000 евро/750 000 щатски долара).

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии