Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Коя ще е следващата най-висока сграда в света ?

Едва ли има човек, който да не е чул и да не е разбрал коя е най-високата сграда в света. Това безпорно е наскоро откритият небостъргач Бурж Халифа в Дубай, ОАЕ, със своите 828 метра. 

 

Да, Бурж Халифа е вече факт. Но веднага изниква любопитният въпрос-„Коя ще е следващата най-висока сграда”. А такава безпорно ще има. Порталът imotdnes.com вече ви информира за стартиралия в Китай проект за „вертикален град”, този град ще е за 300 хиляди души, на 300 етажа, а височината му ще е 1228 метра. Предвижда се окончателно да бъде завършен след 2023 година. Но има и други проекти.

Проектът Miapolis предвижда на изкуствения остров Уотсън в Маями, САЩ, да бъде изградена кула на 160 етажа, висока 975. В нея ще има развлекателен парк, наблюдателница, магазини, ресторанти, апартаменти, офиси, хотел и яхтено пристанище. Но около този проект съществуват много неизвестни. Така например предприемачът все още не притежава терена, върху който трябва да бъде построен Miapolis, от своя страна собствениците на терена заявяват пред местната преса, че са се срещали с предприемача няколко пъти, но няма никакъв напредък в преговорите. Градските власти в Маями пък не знаят нищо за проекта. Явно на този етап, проектът Miapolis (стойност 22 млр.долара), е малко вероятен.

 

Друг висок проект е Kingdon Tower. Главно действащо лице по проекта е принцът на Саудитска Арабия Алуалид бин Талал. По негови думи групата му планира да строи нови хотели по Персийския залив, включително и този небостъргач с височина 1 км, в Джеда. Първоначално се предвиждаше височината да е 1600 метра, но после бе намалена. Приблизителната стойност на проекта е 26,6 млр. долара.

Въпросът „Коя ще е следващата най-висока сграда в света”, засега е открит. Остава ни да чакаме и рано или късно ще разберем отговора.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии