Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кой купува недвижими имоти в Маями?

 Купувачи на недвижимите имоти в Маями не са известните на цял свят милиардери, не са прочути шоу звезди, не са дори митичните руски олигарси.

 
 
Най-активните купувачи на недвижими имоти в Маями идват от страната на футбола, красивите супермодели, самбата и най-голямата джунгла на планетата.  Това са бразилците. Според асоциацията на брокерите в Маями, през 2010 г., бразилски инвеститори са извършили 9% от общия брой на сделките с жилищни имоти в града. През първата половина на 2011 г., купувачите от южноамериканските страни осъществяват 20% от сделките, съобщава Forbes.com.
 
 
Трябва да се отбележи, че повечето бразилци  придобиват недвижими имоти на цени от 500 хиляди щатски долара, разположени в сърцето на града, както и на стойност няколко милиона долара в курортното предградие – Маями Бийч.  
 
 
Бразилските купувачи са представители на средната и елитната класа. Изборът на Маями като привлекателно място за жилищно строителство се обяснява съвсем просто: недвижимите имоти излизат много по-евтино, отколкото в някое от предградията на Сао Пауло.  Освен това Маями има много сходни неща с родината им - безкрайни палмови дървета и пясъчни плажове.
 
 
Експертите обясняват покупателната активност на бразилците с два фактора. На първо място стабилната позиция на бразилския реал, което прави възможно да се купуват такива слаби доларови активи, като например недвижимите имоти. На второ място, съществуването на мнението, че американската икономика винаги се възстановява с течение на времето, което означава, че притежаването на имот там е разумна и целесъобразна инвестиция. 
 
 
 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии