Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Китай предлага на България високоскоростна железница свързваща двете страни


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков проведе в Пекин  серия от срещи с министъра на транспорта на Китай, Ли Шънлин, министъра на железниците на Китай, Лиу Джъдзюн, както и с водещи китайски компании.

 

Министър Александър Цветков получи предложение от министъра на железниците Лиу Джъдзюн България да се включи в общ проект с Китай и Турция за високоскоростни железопътни превози. Предстои да започнат преговори и консултации на техническо ниво за да бъде подготвено подписването през месец декември на тристранно споразумение.

 

Министър Цветков представи възможностите за инвестиции в транспортната инфраструктура на България. По време на разговорите бе взето решение за създаването на контактна работна група, тъй като има реален интерес от страна на Китай.

 

Министър Александър Цветков представи България, икономическата ситуация и възможностите за инвестиции в транспортната инфраструктура в страната и пред журналисти от радио Китай, радио Пекин и в. Economic Daily News.

 

Източник: МТИТС

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии