Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Каменар става квартал на ВарнаСело Каменар ще стане квартал на Варна. Това е предвиждането за бъдещето на населеното място край града, заложено в проекта за нов Общ устройствен план на общината. Такива са последните възможности да се уплътни Варна в посока север. Настоящото село трябва да нарасне почти двойно, както по територия, така и по жители. В бъдещите няколко години в Каменар би трябвало да живеят около 3 500 души. В момента техният брой е приблизително 2 500. В землището му са включени 8 500 хектара, които вероятно ще нараснат до 13 500 хектара. Възможностите за разрастване на селото са в източна посока, към телевизионната кула. Новите терени са разделени почти по равно между такива за обитаване и обработване. Двете зони ще бъдат съединени от голям парк, вещае планът. Новото лице на Каменар ще е зона за висококатегорийно строителство.
 

Ще бъде изграден и път, наречен “пейзажен” който ще свързва директно Каменар с ул. „Подвис". В транспортно отношение селото се предвижда да се свърже посредством нова връзка с вилната зона около телевизионната кула.
 

В новия план на Варна е записано за Каменар да се направи и нов колектор за отпадните води.Това се налага, тъй като в момента съществуват проблеми при поддръжката на сегашния, защото минава през частни парцели. 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии