Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Как да направите имота по-привлекателен за потенциални купувачи и наематели? – Първа част

Несъмнено първото впечатление е много важно. Това важи за всичко,  включително и ако продавате или давате под наем имот. За да има желаещи за имота ви е от голямо значение  жилището да бъде с представителен външен вид, за да може да привлече интереса на потенциалния купувач/наемател.
 
Ако се питате как да направите по-привлекателен апартамента  и да накарате купувача или наемателя да се възползва от офертата ви, ето няколко практични и лесни стъпки, които да следвате.
 
1. Време за огледи
Когато пускате обява за продажба на имот или отдаване под наем, вие трябва да сте наясно, че за да имате по-голям успех е необходимо да приемате хора по всяко време. Ако искате по-бързо да сключите сделка, не се ограничавайте с огледи само вечер. Постарайте се да бъде максимално гъвкави и да се съобразявате със заинтересованите от имота.
В случай, че нямате възможност, помолете ваш близък да осигури достъпа до жилището на желаещия да го закупи или наеме. 
 
2. Погрижете се за входа и стълбището 
За всеки един купувач или наемател е много важно къде се намира самият имот във Варна. От голямо значение е също така наличието на хипермаркет в близост, детски площадки и градини, училище, спирка с удобни автобусни линии. Разбира се, това са неща, които не зависят от вас, но е важно да спазите следните препоръки:
 
- Осигурете осветление на стълбището.
Ако апартаментът се намира на по-горните етажи се погрижете да има стълбищно осветление. Макар че не сте длъжни да сменяте лампите на целия блок, едва ли на всеки етаж ще липсва крушка и ще ви излезе много скъпо.
Създайте добро впечатление и покажете, че стълбището се поддържа в приличен вид.
 
- Почистете входа.
Доколкото можете се старайте на етажа, където е разположено жилището да е чисто. Не оставяйте боклук пред апартамента, изтупайте изтривалката пред вратата, отворете прозорците на етажа, за да се проветри. Няма нищо лошо в това да помолите съседите също да пазят чисто. 
 
следва продължение.....

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии