Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Испанците представиха светеща инсталация в сградата на Европейския съюз

Испания представи огромна светеща инсталация, която ще виси от атриума на централата на Европейския съюз в Брюксел, където лидерите и министрите определят политиката на блока.

Испанският художник Даниел Каногар заяви, че неговата творба "Traversias", с размери 33 на 1,65 м, представлява хилядите хора, които преминават под нея всеки ден от седмицата, независимо дали става дума за чиновници от ЕС, дипломати или журналисти.
 

Мадрид явно е решил да заложи на сигурно и да избегне скандалите с миналогодишната арт инсталация на Чехия, която успя да обиди почти всички страни в Съюза. Испанската арт показва изображения на хора, които вървят или пълзят, като всеки един е сниман от камера над главата му. Екраните се включват по зададен алгоритъм и следват серпантините на релсово влакче в увеселителен влак, което подсилва усещането за устремно движение.
 

Испанският културен министър Анхелес Гонзалес-Синде изложи културната програма на Мадрид за шестмесечното председателство на блока, като подчерта по-голямата дигитализация, както и социалния и икономически потенциал. Година по-рано Чехия изложи своя противоречива творба, представяща национални стереотипи сред 27-те страни-членки на ЕС, която раздразни България, олицитворявайки я като тоалетна.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии