Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Искайте гаранции от агенцията посредник

Ще спестя дежурния увод "Покупката на имот е една от най-важните покупки", "Човек в повечето случаи веднъж купува жилище...." и минавам по същество. Всичко, което пиша съм изпитал на собствен гръб и затова гарантирам за качеството на информацията.

1. Ако изберете посредник - агенция за имоти се подсигурете с договор за посредничество.

 

2. Опишете в какво се изразява посредничеството на агенцията, защото може да се окаже, че давате 2500 лв. за написването на предварителния договор от агенцията и с уреждането на час при нотариус.

 

3. Ако на предварителен договор трябва да капарирате 10% - препоръчвам да платите 10% от комисионната или ако са 2500 лв. - да платите на агенцията 250 лв. Така ще стимулирате агенцията за имоти да "гони" сделката до край.

 

4. Остатъка от комисионната и окончателната сума на продавача ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ да заплатите СЛЕД като влезете във владение на имота.
В притивен случай може да се окаже, че сте изплатили до стотинка сумата на строителя (ако сделката е ново строителство) и той да ви размотава две години.

 

5. В договора задължително впишете крайна дата за влизане във владение.

 

6. Задължително впишете неустойка за всеки пресрочен ден - неустойка както за строителя, така и за агенцията.

 

В момента се води спор по една подобна сделка и ако страните не се споразумеят - следващата статия ще е с конкретни имена, дати и суми.


Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии