Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Интериорен дизайн в стил Модерен (Ар Нуво). История. Специфика. Фотогалерия


Първият интериорен дизайн в модерен стил (Ар Нуво), се е появил в края на деветнадесети век, популярен е и през ХХ век, остава популярен и в наше време. Днес интериорът в стил Ар Нуво, съчетава най-доброто от миналите столетия и новите идеи на съвременността. Но през всичките векове и години, този стил запазва една главна особеност, плавността и гладките форми на очертанията.  Гладката, плавна, съблазнителна, носеща в себе си лекота и простота линия, е характерна за почти всички елементи на интериорния дизайн в модерен стил. В различните страни, модерният стил се назовава по различен начин. Така например в Италия се нарича - либерти (свобода), в Австрия и Германия - юнгендстил (yungendstil), а в Белгия и Франция - Ар Нуво.

 

Във всички времена, в различните страни, където са използвани и се използват плавните и гладки линии на модерния интериорен стил, винаги преобладава тенденцията за възпроизвеждане на линиите на природата.

 

Този стил се вписва добре в интериора на съвременните жилища. Дори и много малък апартамент, може да се превърне в едно произведение на изкуството, така както модерния стил действително може да бъде свързан с изкуството. При измислянето на интериорния дизайн не трябва да се ограничава въображението, но е важно и мисълта и фантазията да се движат в една посока, без отклонения от първоначалната идея на този стил. Да не се забравят плавните линии, гладкостта и природните мотиви (детайли). Изобщо, всички елементи от дизайна като цяло, би трябвало да представят една пълна картина.

 

Ар Нуво може да се използва навсякъде: от зидовите и оградите на двора до посудата за приготвяне и поднасяне на ястия, както и при дръжки, перила и други елементи от дизайна, вътре в къщата или апартамента.

 

В съвременния интериор в модерен стил е позволено да се използват стъкло, метал и дори бетонови изделия, ако те не противоречат на общата картина. Например, можете да инсталирате в собствената си къща или апартамент вградена кухня или да си поставите легло от неръждаема стомана в комбинация с дърво.

Мотото на стила Ар Нуво е: "Всеки дом трябва да е уникален и да не прилича на другите!" С течение на времето, в интериора на този стил, се добавят нови елементи, които не променят общата картина, но добавят характерни особености на всеки дом. Тук вече е важна ролята на интериорните дизайнери практикуващи модерния стил. Те са хора с изключително изискан вкус и умения, правилно да подберат детайлите на интериора така, че те да съответстват на стила.

 

Да не забравяме и цветовете, които трябва да бъдат съчетани така, че да създадат уникална цветова обстановка в жилището.

 

 

Дизайн на офис в стил Модерен, където пространствата са използвани като основа на дизайна.

 

 

Дизайн на кабинет за съвещания в стил Модерен.

 

 

Офисно пространство с максимално използване на дизайна в стил Модерен.

 

 

Дизайн на мястото за счетоводство в офиса в стил Модерен

 

 

Дизайн на офис в стил Модерен с изчистени линии и прости форми.

 

 

Красив дизайн на баня с вана в стил Модерен.

 

 

Дизайн на стая в стил Модерен с минимална композиция.

 

 

Дизайн на стая в стил Модерен с минимална композиция.

 

 

Ярък интериорен дизайн на хол в стил Модерен.

 


Интериорен дизайн на кухня в светли тонове в стил Модерен.

 

 

Хол в стил Модерен в светли тонове.

 

 

Стая в стил Модерен с бели цветове на интериора и светли мебели.

 

 

Интериорен дизайн в стил Модерен в бели тонове.

 

 

Оригинален интериорен дизайн на хол в стил Модерен.

 

 

Интериор на стая в бели цветове в стил Модерен.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии