Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Интериорен дизайн-модерен стил (стил Модерн)

Първият интериор в стил „Модерн”, (арт нувo) се появява в края на деветнадесети век, бил е популярен и през ХХ век, а също така остава популярен и в наше време. Днес интериора в съвременен стил, съчетава най-доброто изобретено през миналия век, както и новите идеи на съвремието.

Но през всички времена, главната особеност на интериора стил „Модерн”,  е гладката му форма. За почти всички елементи на на интериора стил „Модерн”, е характерна гладкост и съблазнителност, които придават лекота и простота на линията.

Запитване за проектиране на интериорен дизайн, сгради: 0877752277
viber | telegram | tel.


В различните страни, стила арт нуво, носи различни наименования. Така например в Италия той се нарича-свободен стил или стил на свободата, в Австрия и Германия наименованието му е- yungendstil, в Белгия и Франция го наричат- стил Сецесион.

Във всички времена, в различните страни, плавните линии които са характерни за модерния стил, са доминирани от тенденцията за възпроизвеждане на природните линии.

Този стил се вписва добре в интериора на съвременните жилища. Дори и много малък апартамент може да се превърне в едно изобретение на изкуството. Когато се мисли за  интериорния дизайн не трябва да ограничавате въображението си, но е важно да се движите в една посока, без да се отклонявате от основните характеристики на този стил. Не трябва да се забравят плавните линии и природните мотиви, защото всички елементи като цяло, създават пълната картина на дизайна стил „Модерн”. 

Модерният стил може да се използва навсякъде: дори при масивни и декоративни огради в двора, дръжки, парапети и други елементи на дизайна във вашият дом или апартамент.

В интериора на съвременният стил „Модерн”, е разрешено използването на стъкло, желязо и стоманобетонови продукти, ако те не противоречат на общата картина. Например, можете да инсталирате в собствената си къща или апартамент, легло от неръждаема стомана в комбинация с дърво.

Основното мото на стила „Модерн”, е: "Всеки дом трябва да е уникален и да се различава от всички други!"  Така, че в интериора на този стил, може да добавите всички нови елементи, които не променят общата картина, но правят дома характерен, уникален. Интериорният дизайн в модерен стил е само за с хора с изискан вкус и възможностти да изберат най-подходящите интериорни подробности, които  да съответстват на стила.

Да не забравяме и цвета, който също трябва да е уникален. За вас остава задачата да изберете най-доброто решение за интериор стил „Модерн”, на вашата къща или апартамент!

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии