Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Имот във Варна - сигурни ли сте?

50% от статиите започват с репликата: "Покупката на имот е едно от най-важните решения в живота..." и това никой не оспорва.


В настоящата ситуация пазарът на имоти във Варна предполага трудна продажба и трудно придобиване - в смисъл: Ако вземете неправилния имот, ще е трудно да се отървете и да купите друг.


За разлика от наемите - придобиването на имот е тромава процедура и ако се окаже, че нещо не сте догледали.....


Заглавието "Имот във Варна - сигурни ли сте?" провокира и насочва вниманието към размисъл - дали работата, която сме си осигурили в момента ще е за дълъг период или след година ще се окаже, че някой друг град предлага по-добра възможност.


За ралика от преди 100 години, когато хората са се закотвяли за цял живот там където са се родили - днес ако не сме мобилни, няма как да се развиваме.


Динамиката на управление прави някой градове по-привлекателни - например Бургас:


Преди месец посетих Бургас и приятно се изненадах - сравнявайки го с последното ми ходене през 2006 г. Асфалтирани улици, поддържани тротоари и градинки. Морска градина без автомобили. Пешеходна зона без дупки....

Започнах да си представям, че се места в Бургас, за моя изненада и семейството ми хареса града. Варна започна да избледнява... През 2006-та нямах търпение да си тръгна от Бургас, а влизайки във Варна усетих, че съм в три пъти по-уреден град.

За съжаление Варна вече не е уредения град, митът за Морската столица е на път да стане реалност с Бургас.

И ето - връщаме се пак на имотите във Варна - мислете и преценявайте дали си струва да придобиете имот във Варна и след няколко години да се наложи да смените града.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии