Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

И през септември, имотите в България са № 1 сред руснаците


През месец септември, в първата десятка на класацията за най популярни чуждестранни имоти сред руснаците, са налице съществени промени. Основната тенденция е повишения интерес към пазара на недвижими имоти в Централна и Северна Европа. Двугодишните изследвания, на един от най-големите руски портали за имоти показват, че руските купувачи са изключително консервативни.

 

Първото място все още се държи от България, но преднината на страната ни, не е толкова безспорна. Разликата с втората страна в класацията, Германия, не надвишава 3%. От началото на август може да се каже, че класацията се води, не от един, а от два безспорни лидера – България и Германия. 
 

 

За отбелязване е факта, че от август засиления интерес към Северна и Централна Европа, не само продължава, но и се увеличава: Германия спечели през септември един процентен пункт, Финландия и Латвия спечелиха по 0,5%, а Чехия прибави 0,8%. Това позволи на Чехия, да се изкачи от седмо на четвърто място в ТОП 10, което е и най-добрия резултата на страната в историята на класацията. Също така, макар и не толкова значително, има повишаване на интереса на руските купувачи, към недвижимите имоти в Естония, Унгария и Швеция.
 

 

Пазарът на недвижими имоти в САЩ, след лекото увеличение през август, отново губи позиции и за първи път страната е извън призовата петица. 

 

Жилищата в страните с по-топъл климат, след необичайно топлото лято в Русия, не са така популярни както през пролетта. Намаля интереса на руските купувачи и  към пазарите на имоти в Черна гора, Гърция и Доминиканската република. Популярността на Турция (11-то място) и Египет (14-то място), е престанала да намалява. Двете страни отпаднаха от топ десятката през тази година. Ако тенденцията се запази, има вероятност и да се завърнат сред страните от ТОП 10.
 

 

След двугодишните изследвания, обобщението е, че от лятото на 2008 г., нито една нова страна не е била добавена към списъка на страните с най-популярни имоти сред руснаците. Въпреки активната работа на брокерите в страни като Кипър, Хърватия, Унгария и Португалия. Изключението е Латвия, която се изкачи сред първите десет през 2009 г., когато властите в тази страна, започнаха да говорят, за предоставяне на латвийско разрешение за пребиваване в страната, на купувачите на недвижими имоти. 
 


Класацията през месец септември 2010 година. ТОП 10:

 

1. България-16,35%.

2. Германия-13,43%.

3. Испания-7,43%.

4. Чехия-5,41%.

5. Италия-5,23%.

6. Финландия-5,18%.

7. Латвия-4,39%.

8. САЩ-4,29%.

9. Черна гора-3,91%.

10. Франция-3,39%.Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии