Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Голф игрищата край Варна са сред водещите в Европа

Като цяло голф игрищата в България се превръщат във водещи в Европа. Основни конкуренти в голф туризма са ни Турция и Испания, заради сходните условия които предлагат.

 

Големият шанс на България сега е, че голф туристите от Европа имат нужда да опитат нова дестинация, каквато е страната ни, защото в Испания и Турция този вид туризъм се развива в последните десет години.

 

Само за последните месеци и то само в една от специализираните агенции, има 70 записвания за едноседмични почивки в двата морски голф курорта за 2010 година. За сравнение през миналата година към тоя период от време записванията са били едва 10. Това е положителна тенденция, тъй като голф туристите по правило са заможни хора и те оставят добри пари в страната ни.

 

Към настоящият момент в България има четири действащи голф игрища, строи се и пето. Две от игрищата се намират на брега на Черно море, на север от Варна между Балчик и Каварна. Другите две голф игрища са разположени в близост до столицата

 

Двата голф комплекса край морето са разположени в близост до много атрактивни обекти, свързани с културния туризъм, като нос Калиакра, резервата “Яйлата”, известен със своята степна растителност, Двореца и Ботаническата градина в Балчик, Аладжа манастир във Варна със своите скални ниши и т.н.

 

Всеки голф турист оставя минимум 500 евро в страната ни. В България цените за седмична почивка в голф курорт са с 30% по-ниски в сравнение с Турция. Например в турската Анталия за седем дни голф туристът трябва да плати 1000 евро, докато в България цената се движи между 500 и 700 евро.

 

В нашата страна идват голф туристи от цяла Европа, но все пак трябва да се отбележи, че най-многоброни са от Англия, Швеция и Финландия, където лятото е много кратко. Специалистите в бранша предричат, че съвсем скоро голф курортите в България няма да бъдат достатъчни.

 

Основните ни плюсове за развитието на този вид туризъм са уникалните природни условия и поддържането на ниски цени, което прави страната ни доста привлекателна като голф дестинация.

 

Световни капацитети в този вид спортен туризъм ни препоръчват, да се поработи още малко за подобряване на достъпа, тоест, да се подобри инфраструктурата, да се улесни пътуването на туристите и да се рекламира повече.

 

Но независимо, че има още какво да се желае, България вече е определена като една от най-добрите голф дестинации в Европа заради това, че е нова, различна и интересна.

 

Също така трябва да се отбележи, че 90% от капитала за строеж на голф курорти у нас е български и от частен характер.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии