Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Големите играчи се завръщат на пазара на имоти в Европа


Големите играчи на пазара на имоти на континентална Европа се очаква да последват британските инвеститори и да активизират антицикличната си инвестиционна активност на пазара на континента по време на спада.

Пример за това е френската компания за управление на активи AEW Europe, която в момента работи по създаването на „голям опортюнистичен инвестиционен фонд“, който се очаква да стартира в началото на другата година. „През изминалите няколко месеца успяхме да получим значителни суми капитал от нашите клиенти“, казва изпълнителният директор Кристиян Делер, цитиран от PropertyEU. Той уточнява, че целта на фонда е да набере 2 млрд. евро.
Наред с това два водещи германски кешови инвеститора също насочват поглед към пазарите извън Германия. В края на октомври IVG Immobilien обяви създаването на фонд с инвестиционен потенциал от 400 млн. евро. Той ще бъде насочен към лондонския пазар и ще инвестира главно в офис имоти в Уест Енд през следващите две години.
По думите на Герхард Нислайн, изпълнителен директор на компанията, фондът ще разполага със собствен капитал от 200 млн. евро и с още толкова заемен капитал.
Освен това компанията планира да създаде фонд, насочен към инвестиции в „зелени сгради“. Той ще има капитал от около 300 млн. евро, като в него ще бъдат прехвърлени четири от имотите на компанията.
Австрийската компания за имоти Europolis е също сред инвеститорите, които наскоро обявиха планове за засилена активност в региона. Миналия месец тя съобщи, че ще създаде фонд с капацитет от 400 млн. евро за инвестиции в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) Europolis.
Миналата седмица стана ясно, че германският фонд за недвижими имоти Deka Immobilien е купил офис комплекса Gemini в Прага от австрийската Sparkassen Immobilien за 110 млн. евро.
Също в края на октомври бе обявено, че собственикът на City Center Sofia, американската компания за имоти Heitman е привлякла капитал от над 500 млн. евро за нов фонд за имоти, насочен към ЦИЕ.
Данни за засилен интерес от страна на институционалните инвеститори бяха обявени и по време на изложението за имоти Expo Real в началото на октомври, на което различни представители на сектора съобщиха планове за увеличаване на експозицията си към пазара на имоти.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии