Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Еквадор е обявен за най-доброто място в света за пенсионерите

 

 Международното издание International Living, определя тази латиноамериканска страна, като най-привлекателната за хората които са се пенсионирали. В първата петица са още Панама, Мексико, Франция и Италия.

 

Предимствата на Еквадор, които му дадоха възможност да заеме първото място в класацията са ниските цени. Има се предвид ниските цени не само за храна, но и на недвижимите имоти. Така например,  двустаен апартамент в нова сграда струва по-малко от $ 50 хиляди, а къща в планината може да бъде закупена за $ 90 хиляди.

 

Панама има специално разработена програма за привличане на пенсионери от други страни. За тях са предвидени различни бонуси: отстъпка от 50% за развлечения и 30% за обществения транспорт. 

 

Намиращата се на трето място държава, Мексико, може да се похвали с мек климат и дружелюбни местни хора, и сравнително евтини недвижими имоти. Например, апартамент с две спални в близост до плажа струва около $ 150 хиляди, а стойността на неголяма къща е в порядъка на $ 100-180 хиляди.

 

Едно от ключовите предимства на Франция е високо качество на здравеопазването, заради което страната за пета поредна година е на първа позиция сред страните с най-високо качество на живот. Освен това е известна с отличната си кухня.

 

Сред първите пет е и Италия, известена със своите благоприятни природни условия и богата култура. В някои региони (например в Калабрия), можете да си купите апартамент за по-малко от $ 50 хиляди.

 

Сред десетте най-добрите страни за живот след пенсиониране са още: Уругвай, Малта, Чили, Испания и Коста Рика. В класацията са включени общо 25 държави.

 

Рейтингът на International Living, се основава на базата на оценките в осем категории: цената на недвижимите имоти, потребителските цени, възможностите за културен отдих, стабилност и сигурност, здравеопазване, климатични условия, инфраструктура, както и специалните бонуси за пенсионери, включително и чужденци.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии