Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Държавата изплаща близо 100 млн. лева на строителни фирми

До дни предстои да бъдат отпуснати 50 млн. лв. на строителните фирмите, към които държавата има задължения. За разплащане на задълженията към строителния бранш ще се използват и малко над 40 млн.лв., които има в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".

Има възможност до март 2010 г. реално да се разплатят всички дължими суми към фирмите и от първото тримесечие на новата година държавата да не дължи пари на компаниите в строителния бранш.

Това стана ясно след провелия се днес Консултативен съвет към министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев с участието на зам. министър-председателят и министър на финансите Симеон Дянков.

Основна тема на работата на съвета бе проблемът с разплащането на задълженията към фирмите и средствата за зимното почистване.

Министър Симеон Дянков поясни, че плащанията към фирмите са се забавили, поради несериозното отношение на ведомствата към поисканите от Министерството на финансите договори, по които се дължат средства. Единствено министър Плевнелиев е представил в срок договорите и e заявил необходимите суми за тяхното разплащане.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии