Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

ДНСК извърши 245 проверки през третото тримесечие на годината

 

През третото тримесечие на годината – периода от 01.07 до 30.09, Дирекцията за национален строителен контрол е извършила общо 245 проверки относно изпълнението на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор, на строежи от първа до четвърта категория, на територията на цялата страна, съобщават от МРРБ.

 

Проверени са 64 жилищни сгради, 50 обществени сгради, 20 производствени сгради, 89 строежи от техническата инфраструктура, 7 телекомуникационни и 15 хидротехнически съоръжения, за което са съставени констативни протоколи. Проверена е дейността на 132 юридически лица и еднолични търговци, извършващи дейностите по чл. 166, ал.1, т.1 от Закона за устройството на територията – оценка на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

 

Издадени са 6 наказателни постановления, за установените нарушения на юридически лица– консултанти.

 

Проверките на ДНСК са в изпълнение на заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството за засилен контрол върху лицата, извършващи строителен надзор.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

kurtev: 2012-06-16 14:27:32 |

Проверете при колко от тези проверки са констатирани нарушения и колко административнонаказателни производства са образувани срещу виновните лица. В България няма напълно изряден строеж, а ако си направите този труд да проверите то наказанията ще клонят към нула. Поздрави.

Незаконен: 2012-06-16 14:27:32 |

Пълно е с незаконни строежи, какво проверяват не ми е ясно

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии