Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

ДЕКЛАРАЦИЯ от Камара на строителите в България за конфликта при полигона Ново село

Камара на строителите в България с тревога следи развитието на конфликта,възникнал при изграждането на полигона Ново село, край Ямбол. 21 строителни фирми, членове на Камарата, са в изключително тежко положение поради неизплатени задължения за извършена строителна дейност.

 

Въпреки проведените срещи и кореспондeнция с държавните структури, имащи отношение към проблема, до момента няма положително развитие. Все повече информация излиза за нарушения на редица нормативни актове при осъществяването на строителната дейност на обекта като: липса на разрешително за строеж, одобрен проект, откриване на строителна площадка и др.    

 

Има сигнал и за неетично отношение от страна на фирмата, спечелила търга – Билфингер Бергер АГ. Към момента няма адекватна и отговорна позиция от държавните органи, имащи отношение към изграждането на обекта.

 

Камара на строителите в България изразява категоричната си подкрепа на исканията на ямболските строителни фирми за изплащане на дължимите им възнаграждения за извършени СМР, особено сега, когато кризата в строителството е изключително голяма. 

 

Призоваваме към спешен диалог между заинтересованите страни – инвеститор, фирмата координатор и съответните държавни структури – Министерство на отбраната и Минитерство на регионалното развитие и благоустройството, и строителните фирми.   

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии