Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Циментовите заводи в Девня и Димитровград спряха пещите

Заводите "Девня Цимент" и "Вулкан Цимент",  обявиха, че временно са спрели всички пещи в двата завода. Това съобщиха от офиса на "Италчименти груп" у нас-компанията собственик на двата завода. "Тези действия са предприети в следствие на дългосрочното и сериозно въздействие на икономическата криза върху българската строителна индустрия", се казва в текста на разпространеното днес съобщение. Решението за спирането на пещите е било взето вследствие на отчетения от компанията спад в търсенето на произвежданата продукция с повече от 40% през 2009 година, в сравнение с миналата година.       
                                                    
Планираното спиране се очаква да продължи около два месеца–до януари 2010 година. Така от двете дружества се надяват за оптимизиране на разходите и складовите наличности през зимния сезон. През този период повечето служители ще бъдат пуснати в платен отпуск или временно преназначени на друга работна позиция. През двата месеца, в които пещите няма да работят обаче,  "Девня Цимент" и "Вулкан Цимент" ще продължат операциите по смилане на цимент и изпълнението на предварително планираните доставки за крайни клиенти.
 
Това е третият път през тази година, в който компанията предприема подобни действия. Спиране на пещите в двата завода бе предприето за първи път през март, а след това и през и август. "Тези действия отразяват сериозността на настоящата икономическа ситуация и са безпрецедентни в историята на Групировката в България през последните 10 години", се казва още в съобщението, разпространено от "Италчименти груп".
 
Групировката оперира в България от приватизацията на двата завода през 1998 г. и е лидер на пазара на циментопроизводство.   Италчементи е петият по големина циментов производител в света и най-големият доставчик в средиземноморския басейн.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии