Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Цените на жилищата в Париж превзеха нов рекордСредната цена на вторичните жилища в града се увеличи през последните 12 месеца с 7,8%, достигайки 6,7 хиляди евро за кв/м. Експертите прогнозират ръст и за в бъдеще.

 

Предишният рекорд бе установен преди кризата, в края на 2008 г., средната цена тогава бе в размер на 6,6 хиляди евро за кв/м., съобщава Property Wire, цитирайки данни от Парижката асоциация на нотариусите. В най-престижните квартали на френската столица, стойността на „квадрата”, достига до 9,6-9,9 хиляди евро, а в „Сен Жермен де Пре”, апартаментите се продават на цени от 12,4 хиляди евро за кв/м. 

 

Цените на жилищата нарастват не само в Париж, но и във Франция като цяло. От началото на годината, цената на апартаментите в страната е нараснала с 6%, а на къщите с 5,8%, сочат данните на официалната статистика.

 

Ръстът на цените на пазара на недвижими имоти, отразява тенденцията за възстановяване на френската икономика след кризата. Макроикономическите прогнози са благоприятни, и може да се очаква увеличение на стойността на жилищните имоти.

 

Според председателя на Парижката асоциация на нотариусите, Кристиана Лефабра, ключов фактор за повишаването на цените е преобладаването на търсенето над предлагането. В средносрочен план, темпът на това възстановяване може да се забави значително, поради по-високите лихвени проценти, които сега са на рекордно ниско ниво. Що се отнася до текущата година, цената на жилищата в Париж ще се увеличи с 10%, уверена е тя. Следва да се отбележи, че голяма част от жителите на Париж, предпочита да наемат жилище.

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии