Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

България с най-голям ръст при моловете в Европа


За първите 6 месеца в Западна Европа Италия отчита най-висок обем нови площи с 18 нови центъра с обща площ малко над 370 хил. кв. м, но в България има най-голям ръст в процентно изражение на новите търговски центрове - 33%. Това пише в нов доклад на консултантска компания за пазара на недвижими имоти в Европа.

При положение че всички проекти за изграждане на търговски центрове в България, планирани за следващите 18 месеца, бъдат завършени в срок, страната ще отчете безпрецедентен ръст от 370% на наличната площ в търговски центрове за периода.

Турция и Русия все още са начело по търговски центрове в проект, като около 2 млн. кв. м и 1,8 млн. кв. м съответно в двете страни са планирани за откриване до края на 2010 г. В Западна Европа най-голям обем нови площи в проекти има във Франция, като фокусът е върху средни по размер схеми във вторични градове.

Като ръст в процентно изражение обаче водят България, Латвия и Румъния. В Латвия на човек от населението се падат също толкова търговски площи, колкото на зрели пазари като Великобритания, Франция и Испания.

От компанията прогнозират, че през тази година в Европа ще бъдат открити около 8,7 млн. кв. м нови площи в търговски центрове, което е с 5% по-малко в сравнение с 2008 г. През 2010 г. се очаква да бъдат открити едва 7 млн. кв. м нови площи. От януари до юни в Европа са били отворени 3,1 млн. кв. м площи в 115 нови търговски центъра, което е с 18% по-малко от същия период на 2008 г.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии